fbpx

Via het proefaanbod van Slim naar Antwerpen kan je éénmalig een elektrische Donkey-fiets testen. Ontdek waar alle Donkey-fietsen staan in de ruimere Antwerpse regio. De gratis huurperiode voor deze proefrit bedraagt maximaal 12u. Hiermee kan je dus bijvoorbeeld volgende ritten doen:

  • Vertrekken met een Donkey in de buurt van je huis. Deze Donkey stallen op je werk. Op het einde van je werkdag terug naar de drop-off locatie (hub) in de buurt van je huis fietsen met dezelfde Donkey.
  • Vertrekken met een Donkey vanaf een P+R. Deze Donkey stallen op je werk. Op het einde van je werkdag terug naar de drop-off locatie (hub) aan de P+R fietsen met dezelfde Donkey.Zet de Donkey veilig op slot wanneer je parkeert tijdens de huurperiode (bv. aan je werk). Hiervoor gebruik je de knop ‘Vergrendel’. Om terug te vertrekken duw je op ‘Ontgrendel’. Gebruik de knop ‘Beëindig huur’ enkel helemaal op het einde van je rit die dag! Alle nodige info rond de app vind je op de volgende pagina’s.

Tip: In het rek op het achterwiel zit een kettingslot. Gebruik dit slot om de Donkey veilig te stallen tijdens je rit.

  • Stap 1: Download de app ‘Donkey Republic’ en maak een account aan

Kies een ‘betaalwijze’, ook al heb je een code voor gratis gebruik.
Let op! Bancontact werkt met een ‘Portemonnee’ waarop je minstens 15 euro moet storten. Dit bedrag kan je altijd terugvragen via de knop ‘Geld opnemen’ in de ‘Portemonnee’.

  • Stap 2: Vind de dichtstbijzijnde hub (drop-off locatie) op de kaart Bv. hub ‘Antwerp Mediaplein’.

Selecteer een fiets en druk op ‘Bevestig selectie’. Je herkent de elektrische fietsen in de app aan het batterijtje naast de naam.
Let op! Bluetooth, locatie en mobiele data moeten aan staan!

  • Stap 3: Kies ‘Just Ride’ en ‘Huur 1 e-bike’

Kies ‘Just Ride’.
Je ziet nu prijzen maar via het proefaanbod rij je gratis tijdens de proefperiode van 12u. Kies ‘Huur 1 e-bike’.

  • Stap 4: Vul in het veld ‘Kortingscode’ de bezorgde code in

Vul de kortingscode in.
Aanvaard de algemene voorwaarden en kies ‘Huur nu’.
Let op! Je kan deze code éénmalig gebruiken om te proeven van Donkey-fietsen. Voor een volgende huurperiode worden er kosten aangerekend.

Je hoeft geen extra diefstal- verzekering toe te voegen, als je de fiets correct vergrendeld wanneer je hem niet gebruikt. In dat geval worden er bij diefstal geen kosten aangerekend.

  • Stap 5: Ontgrendel de fiets en geniet van de rit!

Ontgrendel en vergrendel de fiets met je smartphone zo vaak als je
wilt. Hiervoor gebruik je de knoppen ‘Vergrendel’ en ‘Ontgrendel’.

  • Stap 6: Beëindig de huur

Open de kaart en vind een hub in je buurt. Parkeer je fiets, vergrendel hem en beëindig de huur. Hiervoor gebruik je de knop ‘Beëindig huur’.
Let op! Belangrijk! Gebruik de fiets niet langer dan 12u. Anders worden er kosten aangerekend.