fbpx

De elektrische fiets in Brussel

 In September 2017

Op donderdag 7 september organiseerde de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel (GOB) een interactieve workshop rond elektrische fietsen. Cycle Valley was uiteraard ook van de partij, en gaf er een opleiding over elektrische fietsen en hun gebruik. Hieronder geven we je een kort verslag van de dag, en geven we je ook enkele tips mee!

 


Om 8u30 kwamen de eerste deelnemers toe. Na een korte babbel begonnen we meteen aan de workshop. Wim informeerde de groep over het gemak en de efficiëntie van elektrische fietsen, maar ook over de mogelijke hindernissen. Het was vooral de bedoeling om de werknemers te sensibiliseren om ook eens naar het werk te gaan met de fiets.

Dat heeft namelijk heel wat voordelen! Nathalie lijst er hieronder enkele op:

  • Je hebt geen last meer van files. Want niets is vervelender dan aan 10km/u in de file staan.

  • Het is een stuk goedkoper. Je bespaart op je verbruik én op parkeerplaatsen.

  • Fietsen maakt ons fit! 4 km ‘s ochtends en ‘s avonds fietsen verbetert onze conditie en levensverwachting.

  • Het is ecologisch verantwoord. Want er worden geen uitlaatgassen uitgestoten.

  • En het is goed voor je bedrijfsimago. Groene oplossingen zijn in. Denkt jouw bedrijf ook aan zijn duurzaam imago?

     

Na de leuke en informatieve sessie, was het tijd voor de praktijk: een fietstocht in Brussel met de elektrische fiets. Vier groepjes met in totaal dertig deelnemers gingen het komende uur de voordelen van zo’n fiets ontdekken. We zakten af naar het Simon Bolivarplein waar de tocht ging beginnen. Er had nog niemand met een elektrische fiets gereden, dus de meeste werknemers waren erg benieuwd. Eenmaal iedereen zijn fluohesje en helm aan had, vertrok de eerste groep.

En die vonden zo’n elektrische fiets héél gemakkelijk. Het was niet langer een lijdensweg om steile hellingen te beklimmen. Collega’s die normaal gezien bezweet toekwamen na een fietstocht merkten het verschil: het is sneller én je moet niet van kleren wisselen.

 

“Het was super om te zien dat mensen die al jaren niet meer hadden gefietst al snel écht genoten van de fietstocht. Eens iets volledig anders dan in de file staan, klonk het.”

Wij waren ook heel tevreden van onze dag. Het is fantastisch om te zien hoe snel mensen vertrouwd geraken met de fiets de stad. Cycle Valley richt zich dan ook op de steden en bedrijven die inzetten op duurzaamheid en leefbaarheid: de bedrijven van de toekomst.

Ken jij een bedrijf of stad waar elektrische fietsen thuishoren? Laat het ons zeker weten!

 

Recent Posts