fbpx

Fietsdiefstal voorkomen

 In Oktober 2017, September 2017

Iedereen kent het stressmoment wanneer je je fiets niet direct vindt. Stond mijn fiets wel goed op slot? Stond hij niet te veel in het zicht? Heb ik hem wel op die plek gezet? Oef, hij staat er nog. Maar wat als hij er niet meer staat? Wij geven je hieronder alvast enkele tips om te voorkomen dat jouw fiets gestolen wordt.

 


 

Zet je fiets goed op slot

Wil je degelijk beveiligd zijn? Gebruik dan meerdere sloten! Een sterk ringslot op het achterwiel, samen met een ketting- of beugelslot doen al wonderen. Lees hier welke sloten je het best gebruikt.

Haal je slot zowel door je wiel als de frame van je fiets. Zo voorkom je dat je wiel wordt losgekoppeld van de rest van je fiets.

Maak je fietsslot hoog vast. Laat het zeker niet op de grond hangen, want dan kunnen dieven het slot eenvoudig vernielen met een zwaar voorwerp (bijvoorbeeld een steen), en verder openbreken met een betonschaar.

Graveer je fiets

Graveer je postcode en huisnummer in de stang van je fiets, of kies voor een ander nummer. Dankzij zo’n nummer kan je fiets sneller worden teruggevonden. Tegenwoordig zijn er ook varianten op het graveren, zo zijn er diefstalpreventie chips. Zulke chips kunnen worden gelezen door de politie of door fietshandelaars.

Laat je fiets verzekeren

Nog steeds schrik dat je fiets gestolen wordt? Laat je fiets verzekeren tegen zowel diefstal als schade. Deze optie is vooral opportuun bij dure of elektrische fietsen. Bij Cycle Valley is het ook mogelijk om de bedrijfsfietsen te laten verzekeren.

Ventiel dicht bij slot

Als je je slot vastmaakt, zorg dan dat je slot dichtbij je ventiel staat. Als ze je slot willen openbreken, beschadigen ze waarschijnlijk ook het ventiel. Dit houdt dieven dus tegen om jouw fiets te stelen.

 Zet je fiets in een stalling

Zorg dat je fiets in het zicht staat, of zet hem in een bewaakte stalling. Deze plekken hebben veel voorbijgangers. Verlichte plekken zijn ook een plus. Laat, indien mogelijk, je fiets ook niet voor je deur staan. Uit onderzoek bleek dat meer dan 50% van de fietsen gestolen worden aan de voordeur. Dichterbij dan je denkt dus.

Nu je alle trucjes kent, heb je geen excuus meer om niet met de fiets naar het werk te gaan. Maar misschien zijn bedrijfsfietsen nog handiger?

Recent Posts