fbpx

Voordelen van bedrijfsfietsen leasen

 In Oktober 2017, September 2017

Steeds meer werkgevers willen hun personeel nog meer aan het bedrijf binden. Een flexibele verloning of een cafetariaplan kan een deel van die strategie zijn. Bedrijfsfietsen leasen is alvast een van de mogelijkheden, maar wat zijn nu juist de voordelen van zulke fietsen voor de werknemers? Hieronder geven we je een kort overzicht!


 

  • Het is fiscaal aantrekkelijk

Kosten die gerelateerd zijn aan het aanmoedigen van de fiets voor woon- werkverkeer zijn 120% fiscaal aftrekbaar. Deze maatregel geldt voor alle kosten, dus ook voor douches, lockers, fietsenstallingen,…

  • Je motiveert je personeel

De fietsvergoeding is niet verplicht, zoals je hier kon lezen. Toch kan u uw personeel een vergoeding  toekennen tot 23 cent per gereden kilometer. Dat kan enkel leiden tot tevreden en fitter personeel!

  • Je bedrijf is beter bereikbaar

Personeel komt vaak gefrustreerd toe op het werk. De grote boosdoener hier zijn de files. We bouwen er allemaal aan mee, terwijl  we die ook perfect kunnen vermijden. Afstanden van 10-15 kilometer zijn met een elektrische fiets namelijk helemaal geen probleem.

  • Het is veel goedkoper dan andere mobiliteitsoplossingen

Bedrijfsfietsen zijn veel goedkoper dan bedrijfswagens. Ook de tankkost van benzine of diesel kan je achterwege laten, en die loopt snel op. Daarnaast bespaar je ook op parkeergebouwen, als dat niet mooi meegenomen is.

  • Het personeel komt op tijd toe

Geen excuses meer zoals: “Ik kan er niet aan doen want de bus was te laat.” of “De trein was afgeschaft, da’s toch mijn fout niet.” Met een elektrische fiets weten jouw werknemers hoelang ze over het woon-werktraject doen, en zullen ze een hoop stipter zijn.

  • Je denkt aan uw bedrijfsimago

Groene oplossingen zoals bedrijfsfietsen zorgen voor een modern en duurzaam imago. Wie wil er nu geen hip én groen bedrijf?

  • Je werknemers blijven langer in dienst

Steeds meer mensen veranderen vaker van werk. Toch is het belangrijk om dat menselijk kapitaal goed bij te houden. Zij hebben namelijk vaak een enorme waarde in het bedrijf. Een uitgewerkt bedrijfsfietsenplan is daarom een groot voordeel, aangezien het een groot gemak is voor het personeel.

  • Er is minder ziekteverzuim

Uit onderzoek bleek dat fietsen er voor zorgt dat werknemers de dag met een fris hoofd kunnen beginnen en dat ze zich fitter voelen. Het personeel heeft minder kans op burnouts en is tot 15% minder afwezig.

Zie jij ook de voordelen in van bedrijfsfietsen? Cycle Valley staat voor zorgeloze fietsoplossingen voor bedrijven en steden. Dit onder de vorm van leasing, verhuur of verkoop van (elektrische) fietsen.

Stuur ons gerust een mailtje voor meer informatie!

 

Recent Posts