fbpx

11 redenen om te kiezen voor de elektrische fiets

 In Oktober 2017, September 2017

Steeds meer mensen gaan met de elektrische fiets naar het werk. En dat is ook logisch, als je weet welke voordelen er allemaal aan verbonden zijn. De auto is duur, slecht voor het milieu en iedereen haat files, dus zoeken we naar andere oplossingen. De (elektrische) fiets steekt daar met kop en schouders bovenuit, en hieronder lees je waarom!


 

 1. Je hoeft niet langer heuvels te omzeilen

Iedereen kent het wel: een alternatieve route nemen zodat je niet moet afzien op die ene brug. Met de elektrische fiets kun je elke route aan, ongeacht de heuvels.

 1. Het is gezond

(Elektrisch) fietsen zorgt voor minder kans op hart- en vaatziekten. Ook de kans op suikerziekte daalt drastisch. Beweging is namelijk heel belangrijk, en in het drukke werkleven, denkt men daar niet altijd aan. Koppel dus het nuttige aan het aangename en ga met de fiets naar het werk!

 1. Verdien geld terwijl je fietst

Als werknemer geniet je vaak van een fietsvergoeding. Gezond én lucratief dus! Lees hier hoe zo’n fietsvergoeding juist werkt.

 1. Je kan zelf kiezen welke inspanning je doet

De gewone elektrische fiets ondersteunt je tot 25 kilometer per uur. Wil je toch sneller gaan, dan kan je kiezen om die extra kilometers er gewoon zelf bij te trappen. Nog gezonder én sneller. Wil je liever op een comfortabelere manier sneller gaan? Probeer dan de snelle elektrische fiets of de Speed Pedelec, deze gaat namelijk tot 45km/u.

 1. Kom niet langer bezweet toe

Een groot nadeel aan fietsen naar het werk is het zweet. Niemand komt namelijk graag kletsnat toe, zeker als je je deodorant vergeten bent. Met de elektrische fiets is dat gedoe gedaan. Laat je ondersteunen door je fiets en merk het verschil: je hoeft niet langer extra kleren mee te sleuren.

 1. Vermijd files op een eenvoudige manier

De gemiddelde snelheid van de auto in de stad is 11 kilometer per uur. Frustrerend, toch? Zonder training heeft een fietser al een gemiddelde snelheid van 15km/u, en met de elektrische fiets is dit zelfs 25km/u!

 1. Word én voel je een pak fitter

Op de fiets train je je dijen en kuiten, en verbrand je moeiteloos calorieën. Het maakt niet uit welk traject je fietst, je gaat je sowieso fitter voelen. Pluspunt: die extra kilootjes verlies je veel gemakkelijker!

 1. Het is voordelig

Met de (elektrische) fiets heb je geen nood meer aan benzine of diesel. Ook de dure verzekering en belastingen kan je gedag zeggen. En dankzij de openbare oplaadpunten voor elektrische fietsen kost ook de elektriciteit jou niks!

 1. Vervoer kinderen of spullen zonder fysieke last

Eenmaal we kinderen of zwaardere spullen moeten verplaatsen, grijpen we meestal naar onze auto. Maar ook hier kan de elektrische fiets oplossingen bieden! Er zijn namelijk ook eletrische bakfietsen, waar je eenvoudig zware dingen mee kan verplaatsen.

 1. Het is ecologisch verantwoord

Als fietser stoot je geen CO2 uit. Een fiets produceren is ook veel minder belastend voor het milieu, dan een auto. Wist je dat je 300 bomen per jaar moet planten om de CO2-uitstoot van jouw auto wilt compenseren?

 1. Steeds meer bedrijven hebben bedrijfsfietsen voor hun personeel

Dat is ook logisch! Het is namelijk fiscaal aantrekkelijk om fietsen te voorzien voor jouw personeel. Je kan ze bijvoorbeeld leasen, huren,… En alle kosten die gerelateerd zijn aan het aanmoedigen van de fiets voor woon- werkverkeer zijn 120% aftrekbaar! 

Overtuigd? Zorg er voor dat jouw bedrijf aan zijn werknemers denkt! Bekijk de voordelen voor een bedrijf.

Recent Posts